Funkcionalna endoskopska sinusna
Operacija katarakte ili fakoemulzifikacija podrazumeva primenu ultrazvuka u eliminaciji zamućenog sočiva. Na mesto eliminisanog zamućenog sočiva se ugrađuje veštačko sočivo, koje pacijentima omogućava ...

Saznaj više ...
FESS


Endoskopija nosne šupljine i moderne imidžing tehnike danas predstavljaju standard u pristupu bolestima nosa i sinusa. One nam omogućavaju da izbegnemo nepotrebne i velike hirurške zahvate...

Saznaj više ...
VAŠA BOLNICA VAS UČI


Bezbedan pogled unutra - ultrazvučni pregled je bezopasan kako za majke tako i za njihove bebe.

Saznaj više ...
Vaskularna hirurgija


Nekada fizički male prepreke zadaju ljudima velike muke i boli.
Problemi vezani za vene, kapilare i hemoroide mogu se umanjiti ili potpuno otkloniti adekvatnim terapijama ...
Upotreba lasera u lečenju proširenih vena...

Saznaj više ...
PITAJTE DOKTORA


Pitajte doktora preko ovog formulara. Odgovor ćete dobiti u što kraćem roku na Vaš e-mail, a Vaše pitanje i odgovor će biti objavljeni na ovoj stranici.

Saznaj više ...
fb.png twit.png

 

Rendgenska snimanja

Aparate kojima se uz pomoc X-zraka, prosvetljavanjem pojedinih delova tela dobijaju jasne slike odredjenih organa, nazivamo rendgen-aparatima.

U pojedinim slucajevima koristimo kontrastna sredstva kojim ispunjavamo supljine pojedinih organa da bi prikaz bio sto bolji i omogucio nam tacniju diagnostiku.

Rendgen snimanjima moze se ustanoviti stanje kostanog sistema, eventualne povrede, prelomi, iscasenja zglobova ili postojanje razvojnih anomalija ilitumorskih promena.

Degenerativne promene kicmenog stuba, karlice i kukova, kao i patologija drugih velikih zglobova (lakat, koleno, rucni i skocni zglob) su su promene koje se ovommetodom veoma lako otkrivaju.

Posebnim tehnikama omogucen je prikaz prirodnih vazdusnih supljina u kostima glave, odnosno sinusa, zatim prikaz mekih tkiva vrata, prvenstveno dusnika.Naove preglede mora se nadodati i standardni rendgen pregled pluca i srca koji nam sluzi kao izvrsna dijagnosticka metoda bez obzira da li se radi o obolenjimapluca ili kao ispomoc u dijagnostici srcanih bolesti.

Rendgen snimcima trbuha mozemo ustanoviti prekid u pasazi creva, pojavu vazduha u stomaku usled probijanja zida nekog od trbusnih organa, ali i prisustvokamencica u mokracnim kanalima i bubrezima.

Odredjena kontrastna snimanja vrsimo kod pregleda jednjaka (izgled i funkcija, ukljucujuci akt gutanja), zatim zeluca, pasaze tankog creva i irigografskogpregleda, odnosno dijagnostike promena na debelom crevu.

HSG je metoda koju ginekolog i radiolog zajedno izvode i kojom se uz pomoc kontrasta koji se ubrizgava u matericu prikazuju reproduktivni organi zene (uterus,jajovodi). Pregled se primarno izvodi u situacijama postojanja neobjasnjenog steriliteta.

Ive Lole Ribara 38, Zrenjanin, Srbija

Telefon: +381 (0)23 510 765
              +381 (0)23 580 030
 
Fax:       +381 (0)23 528 830
 
Mobilni: +381 (0)60 0510 766
              +381 (0)60 0510 776
              +381 (0)60 0510 816